Andreas Steenberg

''Jeg drømmer om et åbent, grønt og ansvarligt Danmark, hvor vi løfter de svageste og tør foretage de prioriteringer, som skal til.''

Andreas Steenberg

''Jeg drømmer om et åbent, grønt og ansvarligt Danmark, hvor vi løfter de svageste og tør foretage de prioriteringer, som skal til.''

Jeg stiller op til Folketinget for Radikale Venstre, fordi jeg grundlæggende ikke kan holde uretfærdighed ud. Uretfærdighed for de danskere, der finder kærligheden uden for landets grænser, og derfor ikke kan bo i deres hjemland længere. Uretfærdighed for de unge, der vokser op uden for storbyerne, og derfor har ringere mulighed for at uddanne sig. Og uretfærdighed for de næste generationer, som risikerer at vokse op i et smadret klima, fordi vi ikke har handlet i tide.

KÆRLIGHED KENDER INGEN GRÆNSER

Vi rejser, studerer og arbejder på tværs af grænser. Men finder du kærligheden i udlandet, risikerer du pludselig at blive fremmet i dit eget land. Jeg har mødt alt for mange ulykkelige danske familier, der er blevet splittet ad på grund af symbolpolitiske udlændingestramninger, der rammer helt skævt. Det er helt urimeligt. Danske statsborgere skal kunne bo i Danmark med deres familie - også når de finder kærligheden i udlandet.

ET GRØNT DANMARK I FRONT MOD KLIMAFORANDRINGERNE

Vi har kun én jordklode, og lige nu bliver den varmere og varmere med fatale konsekvenser i hele verden til følge. Vi har brug for en langt mere ambitiøs klima- og miljøpolitik i Danmark, hvis vi skal vende udviklingen. Jeg kæmper for 100 procent grøn strøm, 1 million elbiler, langt bedre vilkår for økologiske landmænd og beskyttelse af dansk natur.

KVALITETSUDDANNELSER I HELE DANMARK

Uddannelse er det råstof, der kan give en fremtid til alle – uanset, hvor og under hvilke kår, man er født. Med de igangværende nedskæringer på gymnasier, erhvervsskoler og universiteter er den nuværende regering ved at skære Danmark midt over. Jeg vil investere i uddannelse i hele Danmark, afskaffe uddannelsesloftet og sætte en stopper for det opslidende karakterræs.

OM MIG
De seneste fire år har jeg siddet i Folketinget for Radikale Venstre som skatte-, landdistrikt-, transport- og udlændingeordfører. Inden da var jeg underviser på Herning Gymnasium i samfundsfag. Jeg bor i Aarhus med min kone, datter og søn. Udover min familie, står god mad, øl og motion også højt på min dagsorden.

Jeg er inkarneret fodboldfan. Som født og opvokset i Randers har jeg stadig hjerte for Randers Freja, som i dag hedder Randers FC, men de seneste år har jeg holdt med FC Midtjylland, som jeg gerne tager ud og ser, når det er muligt. I seks år var jeg fodbolddommer på bredde-niveau. Altså drabelige opgør i serie 6 osv.

 

2. næstformand, Politisk ordfører, Finansordfører

KONTAKT
E-mail: rvanst@ft.dk
Tlf.: 61 62 50 75

PERSONLIG ASSISTENT
Signe Nissen Pedersen
E-mail: signe.nissen@ft.dk

OPSTILLET I
Vestjyllands Storkreds
- Herning Sydkredsen
- Skivekredsen

TILLIDSHVERV

Medlem af Folketinget siden 2011.
Har tidligere været medlem af Regionsrådet i Midtjylland, været landsformand for Radikal Ungdom og været medlem af Radikale Venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg i en årerække. Samt en masse andre poster, siden jeg meldte mig ind i 2002.

CV

Folkeskole, C. la Cours Skole, Randers, fra 1998 til 2000.
Matematisk student, Paderup Gymnasium, Randers, fra 2000 til 2003.
Værnepligtig i vedligeholdelseskompagniet, Aalborg, fra 2003 til 2004.
Cand.scient.pol., Aarhus Universitet, fra 2004 til 2011.
Gymnasielærer, Herning (orlov fra 2012), fra 2011.
Fodboldnørd og har været fodbolddommer (serie 4 og nedad) i 6 år.