Morten Helveg Petersen

''Europa skal gå forrest i den grønne omstilling og i klimakampen. Vi skal investere langt mere i forskning og nye klimaløsninger end i dag.''

Morten Helveg Petersen

''Europa skal gå forrest i den grønne omstilling og i klimakampen. Vi skal investere langt mere i forskning og nye klimaløsninger end i dag.''

Stats og regeringscheferne flyver kloden tynd for at bekræfte Paris-målene – og så har de glemt dem igen, når de er i forhandlingslokalerne i Bruxelles og på Christiansborg.
Men til gengæld har vi en befolkning, et civilsamfund, som har forstået, at den er gal og som gør noget ved det. Teenagere over hele Europa demonstrerer, fra Langeland til Bruxelles. Borgerforslag om en klimalov.

Jeg oplever en aktivisme, som jeg ikke har set mage siden murens fald. Folk som er langt foran politikerne. Det er vanvittigt inspirerende. Hvis man kan sidde dem overhørig, så skal man nok ikke være i politik. Jeg har det præcis som dem, og Europa-Parlamentet er den kampplads, hvor jeg kan gøre den største, positive forskel. Det ved jeg, for det har jeg gjort de seneste fem år.

EUROPA SKAL GÅ FORREST I KLIMAKAMPEN

Klimakampen er den vigtigste politiske kamp. Jeg har kæmpet med kulsorte polakker og konservative tyskere og har nået resultater og sejre, som givet mig prisen som årets energi-politiker i Europa-Parlamentet. Og jeg har i det hele taget arbejdet målrettet i det grønne maskinrum for at bekæmpe de klimaforandringer, der truer kloden og vores børns fremtid. Jeg kan fx nævne, at når det blæser på Nordsøen, så har jeg sikret at dansk strøm kan nå helt ud i stikkontakterne over hele Europa.

Men vi skal videre. Status quo er ikke en mulighed. Europa skal gå forrest i den grønne omstilling og i klimakampen. Vi skal investere langt mere i forskning og nye klimaløsninger end i dag. Og pengene kan vi passende finde via klimabeskatning af plastik, af brændstof til fly, af kul.

DANMARK I EUROPA

Jeg drømmer om et Danmark, der har ambitioner på Europas vegne. Jeg drømmer om et Danmark, som skyder brystet frem og har modet til at gå forrest i det europæiske samarbejde.
Jeg drømmer om et Danmark som tager medansvar for at løse de store og grænseoverskridende udfordringer, som intet land kan løse alene; migration, sikkerhed og skatteunddragelse, klima. Hvis ikke vi skal vise vejen frem for den grønne omstilling og bekæmpelsen af klimaforandringerne, hvem skal så?

Vi har så meget at byde på. Vores samfundsmodel, vores kloge hænder og hoveder, vores virksomheder. Tør vi, så kan vi præge Europas fremtid.

DET VIDSTE DU IKKE OM MIG

Som teenager havde jeg en stor drøm om at blive professionel trommeslager. Men da jeg stod ved skillevejen mellem konservatoriet og økonomistudierne, valgte jeg det sidste. Det valg har dansk musik levet fint med lige siden. Musikken er forblevet en hobby. Jeg nyder at spille musik og kommentere politik med min gode ven Peter Mogensen rundt om i landet med vores Helveg/Mogensen Band – som i øvrigt er hovednavn på en stor festivalscene til sommer.

I fritiden elsker jeg at se fodbold, læse, cykle, spille tennis, lave mad til min dejlige Heidi og vores fire skønne sammenbragte børn (og hunden Ludvig).

KONTAKT
E-mail: mortenhelveg.petersen@europarl.europa.eu

CV

Europa-Parlamentsmedlem for Radikale Venstre i den Liberale gruppe. Næstformand i udvalget for Industri, Forskning og Energi. Stedfortræder i udvalget om borgernes rettigheder og retlige og indre anliggender

2012 – 2014: Vice-adm. direktør, Danske Medier

2009–2012: Adm. direktør i Foreningen af Danske Interaktive Medier

1998-2009: Medlem af folketinget

1993-1998: Konsulent i Dansk Industri

Uddannelse

Cand.polit., Københavns Universitet 1986-1992