Grøn betyder nu

Hvad er meningen?
Klimakrisen buldrer løs. Vi står bogstaveligt talt i vand til knæene. Og problemer til halsen. Vi havde en historisk varm og regnfuld vinter. Gudenåen væltede i foråret over sine bredder og ind over dørtærsklen hos danskere. Landmænd så marker rådne og fortjeneste forsvinde. Klimaet minder os nærmest dagligt om de massive for­andringer, vi står overfor. Forandringer, der truer med at tage kontrollen fra os.

Timeglasset er ved at rinde ud. Alligevel har Christians­borg alt for længe set passivt til.

Unge som gamle savner handling. For når klimaforandringerne får lov at rase, er vi ikke længere herre over vores egen skæbne. Corona-krisen er måske lige nu vores mest akutte krise. Men klimakrisen er fortsat men­nes­kehedens største. Det er på tide vi agerer derefter.

De seneste uger og måneder har Christiansborg vist, hvad politik kan, når det er bedst: Mod og beslutsomhed. En fælles vilje til at få tingene til at ske. Rigtige løsninger på meget virkelig problemer. Mange danskere har for en stund fået det fra borgen, som de savner til dagligt: Handlekraft i et sjældent set omfang.

Vi har gennem de seneste uger og måneder ved selvsyn konstateret, hvor meget vi sammen kan forandre på kort tid, når Christiansborg udviser mod og handlekraft, og danskerne bruger den sunde fornuft. Med stærkt samfundssind besejrer vi sammen corona-krisen. Og med grønt samfundssind overvinder vi bagefter klima­kri­sen.

Det er på tide at gøre op med sig selv, hvilket Danmark vi ønsker på den anden side af corona-krisen. Vil vi tilbage til business-as-usual eller skal vi tænke nyt og grønt? Vær ikke i tvivl: Vi radikale vil ikke acceptere en tilbagevenden til sort stilstand. Vi insisterer på grøn forandring.

Vi viser med dette udspil, hvordan vi med få beslutninger kan sætte gang i den grønne forandring. Vi vi­ser, hvordan Danmark kan sige farvel til kul, olie, gas og benzinbiler. Gøre sort forbrug dyrere og grønt billigere. Vi vil sørge for at vi kan udbygge den grønne elforsyning massivt og investere i teknologier, der kan drive os længere og grønnere på literen.

Satsninger som samlet set vil bringe os halvvejs mod målet om at re­du­ce­re Danmarks CO2-udslip med 70 pct. i 2030. Vi viser kort sagt, hvordan vi genstarter Danmark grønt på en måde, som giver mening.

 

Hent Klimaudspillet her