ET GRØNNERE, FRIERE, STÆRKERE DANMARK

Danmark er et fantastisk land. Tænk bare på alt det, vi har skabt sammen: Gratis uddannelse til alle. Grøn omstilling i verdensklasse. Et trygt og fleksibelt arbejdsmarked. Et velfærdssamfund hele verden kigger til.

Sådan er det ikke bare blevet. Sådan har vi kæmpet os til, at det skulle være. Sammen. Det er vi stolte af.

Derfor står vi fast på de værdier, der har bragt os til, hvor vi er i dag. De har vist sig leve- og modstandsdygtige over årtier. Ja sågar århundreder. Så de er helt sikkert også stærke nok til at bringe os videre. Fremad.

VI TROR PÅ FRIHED - FREMAD MED VÆRDIERNE I BEHOLD

Vi tror på, at alle mennesker er lige meget værd og fortjener friheden til at leve, som de vil. Derfor siger vi fra, når Christiansborg vil bestemme, hvad tøj vi må gå i, hvor vi må bo, og bevidst lader dobbeltstraf og børnefattigdom ramme særlige befolkningsgrupper.

Vi siger også fra, når politikere former vores skole, hospitaler og ældrepleje i det billede, at vi alle er – og skal være – ens. Vores frihed er både friheden fra tvang og friheden til forskellighed.

VI TROR PÅ MULIGHEDER

Vi tror på, at alle skal have mulighed for at gøre deres drømme til virkelighed. Børns baggrund må aldrig afgøre deres fremtid.

Derfor siger vi fra, når flygtningebørn isoleres i en uværdig tilværelse. Når børn fra bestemte boligområder tvinges gennem stopprøver i børnehaveklassen. Og når der spares på uddannelse i hele landet, så vores muligheder bliver afhængige af, hvor vi bor.

VI TROR PÅ FREMTIDEN

Vi tror på, at i morgen kan blive bedre end i går. Hvis vi vil. Derfor siger vi fra, når alvorlige udfordringer som klimaforandringerne ikke bliver taget alvorligt. Når frygten fortrænger ambitionerne og dermed reducerer politik til et spørgsmål om at passe på det, vi har.

Vi er ikke blevet et fantastisk land ved at stå stille, men ved til enhver tid at række ud efter mulighederne for at gøre fremskridt til glæde for de mange og ikke kun de få. Tør vi, kan vi skabe et grønnere, friere, stærkere Danmark.

 

FREMAD er et radikalt bud på en ny retning. Det handler om vores visioner, værdier og konkrete forslag til, hvordan vi sammen skaber et grønnere, friere og stærkere Danmark.

Læs mere her

Du kan også hente hele FREMAD som PDF her