ET FØRSTE SKRIDT

Af Morten Østergaard, den 28. maj 2019

Søndag tog vi sammen første skridt i en ny retning. Den 5. juni tager vi det næste. For Danmark skal fremad.

Radikale Venstre fik sit bedste EP-valg nogensinde med 10,1 procent af stemmerne. Jeg er glad, stolt og ydmyg over den store tillid, Danmark har vist os.

Tak til alle jer, der rejste jer og viste, at I foretrækker europæisk samarbejde fremfor national enegang. Rigtige løsninger fremfor mere symbolpolitik. Og et lederskab, der værner om vores mest grundlæggende værdier fremfor et, der træder dem under fode.

Europa er en idé. En idé om fred. Frihed. Fællesskab. Søndag fik den idé nyt liv.

Over hele Europa vandt de kræfter frem, som kæmper for et grønnere, friere og stærkere Europa. De grønne i Tyskland. De liberale demokrater i England. Alle de pro-europæiske partier i Danmark.

Men tro endelig ikke, at kampen er vundet. Den er først lige begyndt.

Søndag tog vi sammen første skridt i en ny retning. Til folketingsvalget tager vi det næste. For valgene handler om det samme: Hvilket samfund vil vi være?

  • Et samfund, der holder fast i vores grundlæggende værdier – eller et, der giver slip?
  • Et samfund, der finder rigtige løsninger på de virkelige problemer – eller et, der drukner os i symbolpolitik?
  • Et samfund, der ledes med håb og tro på fremtiden – eller et, der styres med straf og tvang af svage og uansvarlige ledere, der er klar til at åbne døren for ekstremister, som vi har set i Storbritannien?

Valget er jeres. Jeg håber, at I den 5. juni igen vil vælge håbet, løsningerne og forandringen. For Danmark skal fremad.

Tør vi, kan vi.